Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας: Παλιό το περιστατικό με προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού σκάφους

28.03.2018 | 16:34
Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, ένα άλλο σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νύχτα να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικό σκάφος.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο πλην όμως ο Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε βάζοντας πλώρη προς τα τουρκικά παράλια. Οι άνδρες του Λιμενικού το κυνήγησαν και σε κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών από το ελληνικό σκάφος εναντίον του τουρκικού.

Σύμφωνα όμως με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr το οποίο έχει τίτλο «Προειδοποιητικές βολές εναντίον τουρκικού σκάφους» το Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, διευκρινίζει ότι το περιστατικό δεν σημειώθηκε “λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος»” όπως συγκεκριμένα αναγράφεται.

Πρόκειται για το γνωστό περιστατικό, που σημειώθηκε πέρσι το καλοκαίρι, και για το οποίο το Λιμενικό Σώμα έχει εκδώσει Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2017.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ