Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: 5 νεκροί σε επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα

06.02.2014 | 13:09
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις εκρήξεις έξι παγιδευμένων αυτοκινήτων, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν στόχο τις σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης, σύμφωνα με αξιωματούχους των ιατρικών υπηρεσιών και της ασφάλειας.

Οι έξι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στο μεσημέρι (11:00 ώρα Ελλάδας), μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας σε διάφορες συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, προκαλώντας δεκάδες τραυματίες.

Σε τέσσερις από τις συνοικίες που έγιναν στόχοι των εκρήξεων κατοικούν ως επί το πλείστον σιίτες. Οι δύο άλλες εκρήξεις σημειώθηκαν στην εμπορική συνοικία Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται την επομένη μιας σειράς επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 33 ανθρώπους στην πρωτεύουσα, πολλές από τις οποίες είχαν σημειωθεί στις παρυφές της Πράσινης Ζώνης, του οχυρωμένου τομέα της Βαγάτης όπου βρίσκονται κυρίως το κοινοβούλιο και οι πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, ωστόσο τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων αυτοί του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), είχαν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον σιιτικών συνοικιών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ