Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: 50 ομαδικοί τάφοι σε εδάφη που είχαν οι τζιχαντιστές!

07.05.2016 | 15:32
 Πάνω από 50 ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν σε εδάφη που ήταν υπο τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μεταξύ των οποίων τρεις ταφή σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, δήλωσε απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP o Jan Kubis δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι τα αποδεικτικά στοιχεία των «αποτροπαιων εγκλημάτων» που διαπράχθηκαν απο την οργάνωση αποκαλύφθηκαν όταν οι ιρακινές δυνάμεις με την βοήθεια των ΗΠΑ ξαναπήραν την Ραμάντι και άλλες περιοχές του βόρειου και δυτικού Ιράκ.

Τρεις τάφοι που περιέχουν μέχρι και 40 λείψανα βρέθηκαν σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου της Ραμάντι στις 19 Απριλίου, δήλωσε. Η Ραμάντι απελευθερώθηκε πλήρως τον Φεβρουάριο.

Ο απεσταλμένος είπε ότι η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται στο Ιράκ, με σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, ή πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους, να απαιτούν επείγουσα βοήθεια - το διπλάσιο αριθμό από πέρυσι.

Επίσης προβλέπει ότι δύο εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι θα εκτοπιστούν μέχρι το τέλος του έτους απο τις νέες στρατιωτικές εκστρατείες που εχουν ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος. Οι Ιρακινές και οι κουρδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση τον Μάρτιο στην επαρχία της Νινευής, όπου η πρωτεύουσα Μοσούλη ειναι στην κατοχή του ΙΚ από τον Ιούνιο του 2014.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ