Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

30.04.2014 | 10:12
Άνοιξαν πριν από λίγο--στις 0700 πμ τοπική ώρα-- οι κάλπες στο Ιράκ για τις βουλευτικές εκλογές, τις πρώτες μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Περίπου 20 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερους από 9.000 υποψηφίους, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες.Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 τοπική ώρα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι (φωτογραφία) δήλωσε σήμερα "σίγουρος για τη νίκη του" στις βουλευτικές εκλογές.
Παρά τις επικρίσεις , ο αλ Μάλικι φαίνεται σχεδόν βέβαιος ότι θα κερδίσει μια τρίτη θητεία.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που ψήφισαν νωρίτερα έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλους αριθμούς για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση κυρίως από σουνίτες τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν πολλαπλασιάσει εσχάτως τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και της σιιτικής κοινότητας, που πλειοψηφεί στο Ιράκ και η οποία κυριαρχεί στην κυβέρνηση.

Οι εντάσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών έχουν γίνει πολιτικό εργαλείο για τον Νούρι αλ Μάλικι ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του παρότι η βία σήμερα στο Ιράκ επανήλθε στα επίπεδα του 2008, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους. Μόνο τον Απρίλιο φέτος, περισσότεροι από 750 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα βίαια επεισόδια. Παρά τις επικρίσεις , ο αλ Μάλικι, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει μια τρίτη θητεία.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ