Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Αποστολή 450 επιπλέον αμερικανών στρατιωτών

11.06.2015 | 09:51
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για την ανάπτυξη έως και 450 επιπλέον στρατιωτών και τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικής βάσης εκπαίδευσης στην ιρακινή επαρχία Άνμπαρ σε μια βοήθεια προς τις ιρακινές δυνάμεις να ανασυγκροτηθούν στην προετοιμασία τους για την μάχη επανάκτησης εδαφών που έχει καταλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Ομπάμα δεν απέκλεισε περαιτέρω κινήσεις στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ είναι ανοιχτός στην εξέταση διορθωτικών κινήσεων σε επίπεδο στρατηγικής.

Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ για ανάπτυξη νέων στρατευμάτων ικανοποιεί σχετικό αίτημα το οποίο είχε υποβληθεί από τον ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Γερμανία αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα, με ανακοίνωση του το Πεντάγωνο ανέφερε πως η απόφαση για την αποστολή των επιπλέον δυνάμεων στην αεροπορική βάση αλ Τακαντούμ στην επαρχία Άνμπαρ δεν σηματοδοτεί μια αλλαγή της φύσης της αποστολής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, αλλά απλώς μια επέκτασή της. Σημειώνεται επίσης το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υποστηρίζει τις προσπάθειες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας για την ανακατάληψη της περιοχής από το Ραμάντι έως την Φαλούτζα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ