Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιράκ: Βομβαρδισμοί κατά του ΙΚ έπληξαν τζαμί στη Μοσούλη

02.03.2017 | 10:00
Πρώτη δημοσίευση:10:00:47
Τελευαταία ενημέρωση:11:45:47

Άμαχοι, αλλά και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικό βομβαρδισμό που έπληξε τζαμί, το οποίο βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών
. Η επίθεση έγινε στα δυτικά της Μοσούλης. Από την επιδρομή που έγινε χθες, καταστράφηκαν και γειτονικά σπίτια σύμφωνα με τις μαρτυρίες τριών κατοίκων της περιοχής.

Την επίθεση δέχθηκε το τζαμί Ομαρ αλ-Ασουάντ που βρίσκεται στην περιοχή, αλ-Φαρούκ στο παλιό κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τους τρεις κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά με το Reuters.

Οι τρεις κάτοικοι δεν έδωσαν ακριβή εικόνα για τα θύματα από την έκρηξη και την κατάρρευση των κατοικιών, καθώς οι κινήσεις τους ελέγχονται από τους τζιχαντιστές. 

O εκπρόσωπος του συνασπισμού των  ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιδρομή. Τα ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η επιδρομή κατά των τζιχαντιστών ήταν σφορδρή και προς πάσα κατεύθυνηση χωρίς να αναφέρουν ότι ο στόχος ήταν το τζαμί, σύμφωνα με το iraqinews.com. 

Σημειώνεται ότι, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, απέτρεψαν αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους στα δυτικά της Μοσούλης.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε, ενώ διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου οι Ιρακινοί ν' ανακαταλάβουν το δυτικό τμήμα της πόλης, με το Ισλαμικό Κράτος να προσπαθεί με κάθε τρόπο να καθυστερήσει την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, οι οποίες με την υποστήριξη των ΗΠΑ επιχειρούν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, απέτρεψαν αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους, που εκδηλώθηκε υπό συνθήκες κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μερικοί τζιχαντιστές κατόρθωσαν να πλησιάσουν κοντά στις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μοσούλης, καθώς αναμείχθηκαν με τους κατοίκους της πόλης που εγκαταλείπουν την περιοχή των συγκρούσεων, σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Reuters.

Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης τον Ιανουάριο, έπειτα από 100 ημέρες μαχών, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου άρχισαν οι πολεμικές επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της πόλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, iraqinews.com.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ