Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11.06.2013 | 13:40

Ιρακ: Δεκάδες νεκροί, 250 τραυματίες

Το κύμα των επιθέσεων με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράκ που σημειώθηκε χθες στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 73 ανθρώπων

Το κύμα των επιθέσεων με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράκ που σημειώθηκε χθες στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 73 ανθρώπων και άφησε πίσω του πάνω από 250 τραυματίες, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα κυβερνητική πηγή.

Ο απολογισμός των θυμάτων είχε ανέλθει σε 70 νεκρούς και σε σχεδόν 230 τραυματίες αργά χθες το βράδυ.

Η νέα σειρά των επιθέσεων είχε στόχο κατά κύριο λόγο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σε σουνιτικές περιοχές. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για αυτές.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μοσούλη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες, περίπου 350 χλμ. στα βόρεια της Βαγδάτης. Εκεί σημειώθηκαν χθες πέντε αλλεπάλληλες βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, οι οποίες προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό 80 ανθρώπων.

Οι επιθέσεις αυτές θέτουν εν αμφιβόλω τις ελπίδες περί επιστροφής στην ομαλότητα στη χώρα και τις πολιτικές πρωτοβουλίες για αυτόν τον σκοπό. Η αναζωπύρωση της βίας αντιθέτως κλιμακώνει τους φόβους περί επιστροφής της χώρας στον θρησκευτικό εμφύλιο πόλεμο από τον οποίο σπαρασσόταν το Ιράκ την περίοδο 2006-2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράκ: 61 νεκροί από μπαράζ επιθέσεων


Ιράκ προς Ισραήλ: "Δεν θα περάσετε από τον εναέριο χώρο μας για να χτυπήσετε το Ιράν"
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ