Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ - Ντιγιάλα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

11.08.2015 | 11:51
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μία από τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στην επαρχία Ντιγιάλα του Ιράκ η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους βόρεια της πρωτεύουσας της επαρχίας αυτής, της Μπακούμπα.

Η οργάνωση των τζιχαντιστών, που ελέγχει μεγάλα τμήματα της ιρακινής επικράτειας στο βόρειο και στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε σε ανακοίνωση που διανέμουν στο Διαδίκτυο υποστηρικτές της ότι στόχος της επίθεσης ήταν «αποστάτες», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στους σιίτες μουσουλμάνους.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν χθες, Δευτέρα, σε τρεις επιθέσεις, δύο εκ των οποίων διέπραξαν βομβιστές-καμικάζι που οδηγούσαν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, στην επαρχία Ντιγιάλα, στο βορειοανατολικό Ιράκ, σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία και στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
Μια πρώτη επίθεση βομβιστή-καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους σε μια αγορά στη Χάιντερ. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 72. Μια δεύτερη παρόμοια επίθεση σκότωσε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην Κανάαν και τραυμάτισε άλλους 25, ενώ μια ακόμη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην Ουάτμπα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Οι επιθέσεις έγιναν κοντά στην Μπακούμπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ