Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ κατά Τουρκίας για τους Κούρδους

02.10.2012 | 17:11
Η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το κοινοβούλιο να ακυρώσει τις συμφωνίες με τις οποίες δίδεται άδεια για τις ξένες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό έδαφος, σε μια απόφαση που έχει στόχο τα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.
  
 "Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να απαγορεύσει τις βάσεις και τα ξένα στρατεύματα στο έδαφός του και να απαγορεύσει την πρόσβαση ξένων δυνάμεων στο ιρακινό έδαφος", διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Άλι Ντάμπαγ σε ανακοίνωσή του.
  
 Άλλος Ιρακινός αξιωματούχος σημείωσε ότι η απόφαση αυτή έχει στόχο τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στο Ντόχουκ, μία από τις τρεις επαρχίες της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.
  
 Την ίδια ώρα, στη νοτιοανατολική Τουρκία, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα σε συγκρούσεις 12 Κούρδους μαχητές, οι οποίοι προσπαθούσαν να διεισδύσουν σε θέση του στρατού στην περιοχή, δήλωσαν πηγές της τουρκικής ασφάλειας.
   
Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αποπειράθηκαν να κάνουν επιδρομή σε θέση του τουρκικού στρατού στην περιοχή Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι, μια ορεινή περιοχή που συνορεύει με το Ιράκ και το Ιράν.
   
Συνολικά 12 μέλη του PKK σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη συνέχεια με τις δυνάμεις της τάξης, πρόσθεσαν οι πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξαπολύθηκε επιχείρηση εναντίον τους στη γύρω περιοχή. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ