Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιράκ: Ο στρατός προελαύνει προς την παλιά πόλη της Μοσούλης

07.03.2017 | 09:53
Οι ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, έχουν υπό τον έλεγχό τους, το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, αλλά και το δικαστήριο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Νωρίτερα, είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους κτίριο της κεντρικής διοίκησης, καθώς συνεχίζεται η προέλασή τους, προς το κέντρο της παλιάς πόλης.

Tο υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας στη Μοσούλη, λεηλατήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, κατά την κατάληψη της πόλης, το 2014, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Το δικαστηρίου του Ισλαμικού Κράτους, έχε καταληφθεί  σύμφωνα με δήλωση του αντισυνταγμτάρχη Αμπντέλ αλ-Μοχαμαντάουϊ, εκπρόσωπο των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου των Εσωτερικών στο Ιράκ.

Το δικαστήριο αυτό, είχε γίνει γνωστό για τη σκληρότητα των αποφάσεων που εξέδιδε. Μεταξύ αυτών, λιθοβολισμοί, πτώσεις ανθρώπων από κτίρια, αποκεφαλισμοί, αλλά και ακρωτηριασμοί χεριών, στο πλαίσιο της εξτρεμιστικής ιδεολογίας των τζιχαντιστών.

Τόσο το υποκατάστημα της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ, όσο και το δικαστήριο είναι στην ίδια περιοχή με το κεντρικό κτίριο διοίκησης, στο οποίο επιτέθηκαν τη νύχτα οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις. 

Η μάχη για την ανακατάληψη της Μοσούλης η οποία ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου μπαίνει σε μια πολύπλοκη φάση καθώς η παλιά πόλη πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Νεκροί είναι 10  τζιχανστιστές αναφέρε το Iraqinews.com σύμφωνα με μαρτυρία, μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Ιράκ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, iraqinews.com

ΦΩΤΟ Reuters: Οι Ειδικές Δυνάμεις του Ιράκ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ