Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Iράκ: Ο στρατός προς απελευθέρωση της Δυτικής Μοσούλης από το ΙΚ

20.02.2017 | 09:34
Πρώτη ενημέρωση:  09:34:45
Tελευταία ενημέρωση:09:51:45


Νέες εξελίξεις στο Ιράκ. Ήδη από χθες Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οι δυνάμεις της ιρακινής κυβέρνησης προετοίμασαν επίθεση στα δυτικά της Μοσούλης σύμφωνα με τη NYTimes. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, φυλλάδια τα οποία μοιράστηκαν από αέρος κάλυψαν το έδαφος από άκρη σ' άκρη. Τα φυλλάδια καλούσαν τους μαχητές του ‘’Ισλαμικού Κράτους’’ να παραδοθούν.

‘’Σε σας που που σας παρασύρει η ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους’’ έγραφε ένα από τα φυλλάδια’. Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία να σταματήσετε να εργάζεστε με το ‘’Ισλαμικό Κράτος’’. Μείνετε σπίτι και παραδοθείτε όσο οι δυνάμεις σας προσεγγίζουν’’

Το iraqinews.com γράφει ότι ο ιρακινός Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο ιρακινό στρατός και οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ιράκ απελευθέρωσαν τα χωριά Ibrahimiya και Zakrotiyah στη Δυτική Μοσούλη.

Συγκεκριμένα, Υπουργός Άμυνας του Ιράκ είπε στον τύπο: Το 37ο σύνταγμα του 9ου τεθωρακισμένων ταξιαρχίων του στρατού απελευθέρωσε τα χωριά της al-Ibrahimiya στη Δυτική Μοσούλη.
Το ίδιο επιβεβαιώνουν οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ιράκ.

Σημειώνεται ότι 23 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Μοσούλη σκοτώθηκαν, τη στιγμή που οι Δυνάμεις Ασφαλείας προχώρησαν σε ανακατάληψη της περιοχής.

Ακόμα, εκτοξεύθηκαν βλήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο στρατηγικό σημείο Tal Afar, όπου και σκοτώθηκαν οι 23 τζιχαντιστές συμπεριλαμβανομένου ενός αυστριακού υπηκόου

Βίντεο : Επιχείρηση ανακατάληψη της ΜοσούληςΜε πληροφορίες από iraqinews.com και nytimes.com


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ