Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιράκ: Προς ανακατάληψη του τελευταίου μεγάλου προπυργίου του ΙΚ

29.09.2017 | 12:27
Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα την επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Χαουίτζα, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο στρατός.

«Ο στρατός, οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης, οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του Χασντ αλ Σάαμπι και τοπικές φυλές ξεκίνησαν μια τεράστια επιχείρηση για την απελευθέρωση του κέντρου της Χαουίτζα και των γύρω περιοχών Ράσαντ, Ριάντ και Αμπάσι», επεσήμανε ο στρατηγός Αμίρ Γιαράλα, επικεφαλής της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις άμεσης επέμβασης ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της νύχτας διασχίζοντας τον ποταμό που βρίσκεται βόρεια της Χαουίτζα και στη συνέχεια «έφτιαξαν γέφυρες για να διασφαλίσουν ότι οι μονάδες που κατευθύνονται στην Αμπάσι θα μπορέσουν να διασχίσουν» τον ποταμό.

Η Χαουίτζα έπεσε στα χέρια του ΙΚ τον Ιούνιο του 2014. Η πόλη έχει 70.000 κατοίκους και βρίσκεται στην επαρχία Κιρκούκ για την οποία φιλονικούν εδώ και χρόνια η Βαγδάτη και η αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι, διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, δήλωσε από την πλευρά του: «Ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη της δεύτερης φάσης της επιχείρησης για την απελευθέρωση της Χαουίτζα».

«Όπως έχουμε υποσχεθεί στους γιους της χώρας μας, θα απελευθερώσουμε κάθε μέρος του Ιράκ, θα νικήσουμε και θα καταστρέψουμε τις συμμορίες του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ). Βρισκόμαστε μία ημέρα πριν μια νέα νίκη», τόνισε ο Αμπάντι. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ