Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιρακινό Κουρδιστάν: Ιαχές πολέμου μετά το δημοψήφισμα - Ιράκ και Τουρκία σε άσκηση

27.09.2017 | 09:41
Κοινή άσκηση τουρκικού και ιρακινού στρατού άρχισε να διεξάγεται μετά το δημοψήφισμα των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ, το οποίο έχει δημιουγήσει ένταση στην περιοχή. 

Τεταμένη η κατάσταση μετά το δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες το Βορειο Ιράκ, για ανεξαρτησία των Κούρδων στην περιοχή. Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν «Ναι» με ποσοστό περίπου 93%. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα και η Βουλή ζητά την παρέμβαση του ιρακινού στρατού.

Άφιξη ιρακινών στρατιωτών στη Σιλόπη

Πρώτη άμεση εξέλιξη είναι η άφιξη Ιρακινών στρατιωτών στην περιοχή Σιλόπι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρείας κλίμακας άσκηση του τουρκικού στρατού. Από σήμερα, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, η άσκηση -που διευρύνεται κι άλλο- θα διεξάγεται από κοινού με τον ιρακινό στρατό.

Απειλεί με πόλεμο ο Ερντογάν τους Κούρδους

Σημειώνεται ότι όλες σχεδόν οι τουρκικές εφημερίδες έχουν αφιερώσει τα πρωτοσέλιδά τους με στην απειλή πόλεμου του Πρόέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε «Μιά βραδιά μπορεί ξαφνικά να έρθουμε» αφού τόνισε ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα, στο Σιλόπι, άσκοπα.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα δήλωσε ότι πρόκειται για καταστροφική απόφαση. «Το να συμπεριληφθεί και το Κιρκούκ αποτελεί πρόταση αιματοκυλίσματος του Ιράκ δια στόματος Μεσούτ Μπαρζανί» πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ