Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιρακινοί πιλότοι έχουν κατασχέσει τρία μαχητικά - Εκπαιδεύουν τζιχαντιστές!

17.10.2014 | 13:51
Ιρακινοί πιλότοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχουν κατασχέσει τρία μαχητικά από τον συριακό στρατό και με αυτά εκπαιδεύουν μέλη της οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση πραγματοποιεί πτήσεις.

Οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται από πρώην αξιωματικούς του ιρακινού στρατού σε μαχητικά--που φέρεται ότι είναι MiG-21 ή 23--στο στρατιωτικό αεροδρόμιο αλ Τζαράχ στην επαρχία Χαλέπι της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Δεν είναι σαφές αν τα μαχητικά φέρουν οπλισμό ή αν οι πιλότοι είναι σε θέση να πετάξουν για μεγαλύτερες αποστάσεις με τα αεροπλάνα αυτά, όπως σημειώνει το Ρόιτερς.
"Διαθέτουν εκπαιδευτές, ιρακινούς αξιωματικούς που ήταν πιλότοι του (πρώην προέδρου του Ιράκ) Σαντάμ Χουσέιν. Κάτοικοι είδαν τις πτήσεις, απογειώθηκαν πολλές φορές από το αεροδρόμιο", είπε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία, κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι τουλάχιστον ένα τέτοιου τύπου πολεμικό αεροσκάφος εθεάθη στην περιοχή να πετάει σε χαμηλό ύψος.
Η περιοχή ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου είναι μία από τις κυριότερες βάσεις του ΙΚ στη Συρία. Η οργάνωση έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδαφών στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ