Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: Ειχε πολιτικά κίνητρα η βράβευση του "Argo"

25.02.2013 | 10:32
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα πως η βράβευση του "Argo" με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας είχε πολιτικά κίνητρα.

Τα πρακτορεία Mehr and Fars τόνισαν πως η πολιτική διάσταση της βράβευσης αποκαλύφθηκε όταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα παρουσίασε το συγκεκριμένο βραβείο και ανακοίνωσε το νικητή.
Τα δύο πρακτορεία αναρωτιούνται γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ σε προηγούμενες τελετές και "συνέβη μόνο όταν μια αντι-ιρανική ταινία βραβεύεται".

Το πρακτορείο ISNA παρατηρεί με ειρωνεία πως η βράβευση του "Argo" και η παρουσία της Μισέλ Ομπάμα "δείχνουν πως τα κριτήρια των Όσκαρ είναι απολύτως μη πολιτικά".

Το Ιράν έχει επισημάνει πως και οι προηγούμενες διακρίσεις του "Argo" είχαν πολιτικά κίνητρα.

"Η ταινία δεν άξιζε ούτε από καλλιτεχνική, αλλά ούτε και από τεχνική άποψη τα βραβεία που κέρδισε και οι λόγοι που βραβεύτηκε ήταν αντι-ιρανικοί", τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο ιρανός υπουργός Πολιτισμού Μοχάμεντ Χοσεϊνί και πρόσθεσε οτι "η ταινία είναι μια προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας και επιβολής της άποψης των ΗΠΑ".

Το Ιράν σχεδιάζει την...αντεπίθεσή του στο "Argo" με μια δική του υπερπαραγωγή με τον τίτλο "Joint Command" και θέμα τα γεγονότα της περιόδου 1979-80, αλλά και τη μυστική επιχείρηση που οδήγησε στην φυγάδευση από το Ιράν έξι αμερικανών διπλωματών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα "κρυμμένα παιδιά" του Ολοκαυτώματος. Ενα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Τούρκοι "σφάζουν" και την ιστορία! Η ντροπή της ταινίας 1453!

ΒΙΝΤΕΟ: Το Καστελόριζο ταινία και χωρίς τη συμμετοχή...υπουργών!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ