Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιράν: H Γαλλία "μεροληπτεί" απέναντι στις συνεχιζόμενες κρίσεις στη Μέση Ανατολή

17.11.2017 | 13:09
Το Ιράν κατηγόρησε την Γαλλία ότι πυροδοτεί την ένταση στη Μέση Ανατολή υιοθετώντας μια "μεροληπτική" στάση απέναντι στην περιφερειακή πολιτική που ακολουθεί η Τεχεράνη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

"Δυστυχώς φαίνεται ότι η Γαλλία έχει μεροληπτική στάση απέναντι στις συνεχιζόμενες κρίσεις και τις ανθρωπιστικές καταστροφές στη Μέση Ανατολή...αυτή η στάση πυροδοτεί περιφερειακές συγκρούσεις είτε αυτό γίνεται σκόπιμα είτε όχι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε χθες Πέμπτη την ανησυχία της Γαλλίας για την ανάμειξη του Ιράν στην κρίση στη Μέση Ανατολή, για τις "ηγεμονικές τάσεις" του και για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμά του βαλλιστικών πυραύλων.

Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένως απορρίψει την έκκληση της Γαλλίας για συνομιλίες με θέμα το βαλλιστικό της πρόγραμμα με το αιτιολογικό ότι είναι καθαρά αμυντικό και δεν συνδέεται με την συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψε το 2015 με τις διεθνείς δυνάμεις.

Το Παρίσι υπαινίχθηκε ότι πιθανόν να εξεταστεί η επιβολή νέων κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Τεχεράνης με αφορμή τις πυραυλικές του δοκιμές. Αλλά η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι φάνηκε να απορρίπτει αυτή την ιδέα την Τρίτη θέλοντας να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο την συμφωνία που επιτεύχθηκε με δυσκολία για τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ