Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Στα πρόθυρα της πτώχευσης το Ιράν!

27.09.2012 | 10:22
To Ιράν συνεχίζει το πυρηνικό του πρόγραμμα αν και η χώρα βρίσκεται "στα πρόθυρα της πτώχευσης" λόγω των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν.
"Το Ιράν είναι τα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας λόγω των διεθνών κυρώσεων και υπάρχουν αυξανόμενες διαμαρτυρίες κατά των αγιατολάχ. Ωστόσο οι κυρώσεις αυτές δεν απέτρεψαν το κυβερνών καθεστώς στην Τεχεράνη να συνεχίσει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες", είπε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Αγιαλόν. "Υπάρχει προσέγγιση μεταξύ της θέσης μας και αυτής των ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό θέμα", πρόσθεσε κάνοντας λόγο για μυστικές επαφές.

Ο Αγιαλόν προέβη στις δηλώσεις αυτές ενώ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αναχώρησε τη νύχτα για τη Νέα Υόρκη για να μιλήσει σήμερα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Πριν από την αναχώρησή του ο Νετανιάχου δήλωσε ότι "ενεργεί με όλα τα μέσα προκειμένου να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα". "Η ιστορία απέδειξε ότι αυτοί που ήθελαν να μας σβήσουν από το χάρτη απέτυχαν στην αποστολή τους", υπογράμμισε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα επαναλάβει στην ομιλία του την προειδοποίηση κατά ενός πυρηνικού Ιράν, ενώ παραμένουν οι τριβές με την Ουάσινγκτον η οποία αρνείται να επιβάλει στην Τεχεράνη τις "κόκκινες γραμμές" που ζητεί ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ θεωρείται η μοναδική χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο στην περιοχή και οι μεγάλες δυνάμεις τρέφουν υποψίες ότι το Ιράν θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα υπό το πρόσχημα της εκπόνησης τους πυρηνικού του προγράμματος για ειρηνική χρήση. Η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ