Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: Μεγάλη άσκηση - Νέα όπλα

28.12.2014 | 01:29
Ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) «καμικάζι» δοκίμασε το Ιράν, κατά τη διάρκεια μεγάλης κλίμακας, διακλαδικής άσκησης στον Περσικό. Το νέο drone μπορεί να πλήττει επίγειους, εναέριους και θαλάσσιους στόχους, πέφτοντας, κυριολεκτικά, επάνω τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια «κινητή βόμβα», όπως το χαρακτήρισε ο Ιρανός στρατηγός Αχμάντ Ρεζά Πουρνταστάν. Το drone θα αναγνωρίζει τους πιθανούς στόχους και θα επιτίθεται σε όποιον θεωρείται επικίνδυνος, προσκρούοντας επάνω του.

Το drone φέρει το όνομα Yasir και παράγεται, από τον Σεπτέμβριο, όπως αποκάλυψε ο Ιρανός στρατηγός, στο Ιράν. Μπορεί να πετά επί 8 ώρες. Έχει ακτίνα δράσης 200 χλμ. και οροφή 4.500 μ.

Το drone δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στη διακλαδική άσκηση με την ονομασία «Μωάμεθ, ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ», η οποία έχει ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται. Στην άσκηση μετέχουν αεροσκάφη F-4 Phantom και Mirage F-1, καθώς και ελικόπτερα. Επίσης εκτελέστηκαν βολές πυραύλων εδάφους-εδάφους. Μετέχουν ακόμα χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει πραγματοποιήσει το Ιράν εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο, σκοπός της άσκησης είναι να αξιοποιηθεί η εμπειρία που κέρδισαν οι Ιρανικές δυνάμεις από τον πόλεμο κατά του Ιράκ! Προφανώς από τότε είχε να διεξαχθεί τόσο μεγάλης κλίμακας ιρανική άσκηση. Η άσκηση διεξάγεται σε μια έκταση 2,2 εκ. τετραγωνικών χλμ. από τα στενά του Ορμούζ, μέχρι την ακτή του Ινδικού Ωκεανού και το Μπαλουχιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν!

Πηγή: Russia Today
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ