Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

02.07.2012 | 09:57

Ιράν: Δοκιμές πυραύλων ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Το Ιράν θα πραγματοποιήσει στρατιωτικά γυμνάσια με δοκιμές πυραύλων στην έρημο, τα οποία θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

 Το Ιράν θα πραγματοποιήσει στρατιωτικά γυμνάσια με δοκιμές πυραύλων στην έρημο, τα οποία θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.
"Πύραυλοι εδάφους-εδάφους μεγάλου, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς θα ριφθούν από διάφορες ζώνες του Ιράν σε αντίγραφα αεροπορικών βάσεων, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από τις στρατιωτικές δυνάμεις εκτός της περιοχής αυτής", δήλωσε ο στρατηγός Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ.
"Οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις αποσκοπούν να στείλουν το μήνυμα στα ριψοκίνδυνα κράτη ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτούς που εκφοβίζουν (...) και ότι θα απαντήσουν με αποφασιστικό τρόπο σε οποιδήποτε πρόβλημα θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν", πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, Sepah News.
Το Ιράν διοργανώνει συχνά στρατιωτικά γυμνάσια αυτού του είδους, όμως αυτήν τη φορά φαίνεται ότι αποσκοπούν να δείξουν την ικανότητα που έχει η Τεχεράνη να πλήξει αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε γειτονικές χώρες --στο Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία-- σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ ή του Ισραήλ κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι μια επέμβαση κατά του Ιράν δεν είναι κάτι που αποκλείεται στην περίπτωση που οι διπλωματικές ενέργειες και οι διεθνείς κυρώσεις δεν το εμποδίσουν να συνεχίσει το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ιράν "αποκρυπτογράφησε" τη τεχνολογία του αμερικανικού uav που έχει στα χέρια του

Πως το Ιράν τροφοδοτεί με όπλα τη Συρία.Έκθεση του ΟΗΕ

Ιράν:"Θα εξοπλίσουμε τα πλοία στο Ορμούζ με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ