Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: Πρέπει να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με όλες μας τις δυνάμεις

17.11.2015 | 14:51
 Είναι ζωτικής σημασίας να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με "όλες μας τις δυνάμεις", δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, μια ημέρα μετά την έκκληση του Παρισιού για τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης.

"Ο πρόεδρος Ροχανί (...) επέμεινε στη ζωτική σημασία που έχει να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία με όλες μας τις δυνάμεις", δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Οι δύο πρόεδροι επέμειναν επίσης στη σημασία που έχουν οι διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βιένη που αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν στη Βιένη το Σάββατο, οι μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η ΕΕ, οι αραβικές χώρες και το Ιράν, αποσκοπούν στην κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία. Ωστόσο αυτές εξακολουθούν να προσκρούουν στην τύχη που θα επιφυλαχθεί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά τη σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν επίσης "να βρεθεί γρήγορα μια ημερομηνία" για να πραγματοποιήσει ο Ροχανί μια επίσκεψη στη Γαλλία, που θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Ιράν και της Γαλλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, ο πρόεδρος Ροχανί ανέβαλε προγραμματισμένη επίσκεψή του το Σάββατο στην Ιταλία και στη συνέχεια τη Δευτέρα στη Γαλλία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ