Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: "Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά"

15.12.2013 | 13:21
Το Ιράν θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τις μεγάλες δυνάμεις παρά τις "ακατάλληλες ενέργειες" που το οδήγησαν στη διακοπή των τεχνικών διαπραγματεύσεων στη Βιέννη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ διεύρυναν τη μαύρη λίστα με τις εταιρείες και τα πρόσωπα που είναι ύποπτα ότι παραβιάζουν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, οι οποίες έχουν στόχο να εμποδίσουν το Ιράν να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.
Οι ιρανοί διαπραγματευτές διέκοψαν την Παρασκευή τις συνομιλίες στη Βιέννη σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας για τα πυρηνικά γιατί, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, η αμερικανική απόφαση απείχε από το πνεύμα της συμφωνίας.
"Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται ακατάλληλες ενέργειες από πλευράς των Αμερικανών, στις οποίες εμείς έχουμε ανταποκριθεί με τον σωστό τρόπο", δήλωσε ο Ζαρίφ μέσω της σελίδας του στο Facebook.
"Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη με σοβαρότητα και σίγουρα θα υιοθετήσουμε μία σωστή, μετρημένη και στοχευμένη αντίδραση σε όποια ακατάλληλη ενέργεια", πρόσθεσε ο ίδιος. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ