Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ιράν προειδοποιεί: "Όποιος παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας θα αντιμετωπίζεται δυναμικά"

09.11.2012 | 15:15
 Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά οποιαδήποτε παραβίαση του εναερίου χώρου τους, απευθύνοντας μια σαφή προειδοποίηση στις ΗΠΑ μετά την αναχαίτιση ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης από ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα.
   "Οι υπερασπιστές της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε μορφή παραβίασης από αέρος, θαλάσσης ή ξηράς" μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, επικαλούμενο σημερινή δήλωση του στρατηγού Μασούντ Τζαζαγερί, ανώτερου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων.
   "Εάν οποιοδήποτε ξένο αεροσκάφος επιχειρήσει να εισέλθει στον εναέριο χώρο μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα χειριστούν το θέμα", τόνισε ο Τζαζαγερί χωρίς να αναφερθεί ρητά στο περιστατικό με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ. 
   Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανακοίνωσαν ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του εκτελούσε αποστολή παρακολούθησης σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Κόλπο, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις ιρανικές ακτές, όταν ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ, αλλά δεν έπληξαν το αεροσκάφος την 1η Νοεμβρίου.
   Η Ουάσινγκτον εξέδωσε επίσημη διαμαρτυρία προς τις ιρανικές αρχές. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ