Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Η επιχείρηση στη Φαλούτζα έχει εκτοπίσει 43.000 ανθρώπους σε 3 εβδομάδες

14.06.2016 | 23:51
 Η επιχείρηση που έχει εξαπολύσει ο ιρακινός στρατός για την ανακατάληψη της Φαλούτζα, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην Βαγδάτη, έχει εκτοπίσει 43.000 ανθρώπους σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Διεθνής Οργανισμός "συνολικά 43.470 ιρακινοί (7.245 οικογένειες) έχουν εκτοπιστεί στην περιοχή της Φαλούτζα μεταξύ της 23ης Μαΐου, όποτε και ξεκίνησε η επιχείρηση και της 13ης Ιουνίου".

Αξιωματούχοι στην επαρχία Ανμπάρ, όπου βρίσκεται η Φαλούτζα, τόνισαν πως το ΙΚ έχει εντείνει τον έλεγχο στην κίνηση πολιτών στην πόλη, όπου τα Ηνωμένα Έθνη και ένας αξιωματούχος της επαρχίας εκτιμούν πως περίπου 40.000 πολίτες έχουν εγκλωβιστεί έχοντας λίγα αποθέματα τροφίμων και νερού.

Παράλληλα σημείωσαν πως οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους κατοίκους ως ανθρώπινες ασπίδες για να επιβραδύνουν την προέλαση των στρατευμάτων και να ανακόψουν την αεροπορική εκστρατεία που στηρίζει τον ιρακινό στρατό.

Ο Φαλίχ αλ Εσάουι, αναπληρωτής πρόεδρος του επαρχιακού συμβουλίου της Ανμπάρ δήλωσε πως οι τζιχαντιστές απειλούν να εκτελέσουν όσες οικογένειες επιχειρήσουν να δραπετεύσουν από την πόλη.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, λιγότεροι από 1.000 άνθρωποι διέφυγαν από την πόλη μέσω μιας διαδρομής στα νοτιοδυτικά, που είχε διασφαλίσει ο στρατός την Κυριακή, σύμφωνα με το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, αριθμός πολύ μικρότερος από τους 4.000 και 3.300 ανθρώπους που είχαν διαφύγει σε κάθε μία από τις δύο προηγούμενες μέρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφατα ανέφεραν σε εκτίμηση τους πως ο συνολικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 90.000 κατοίκους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ