Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11.03.2013 | 10:46

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο 48 σύρων στρατιωτών

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ (ISI), η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέδρα που στοίχισε τη ζωή σε 48 σύρους στρατιώτες και σε εννέα ιρακινούς φρουρούς

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ (ISI), η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για την ενέδρα που στοίχισε τη ζωή σε 48 σύρους στρατιώτες και σε εννέα ιρακινούς φρουρούς στη επαρχία αλ-Ανμπαρ του δυτικού Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

"Στην έρημο της επαρχίας αλ-Ανμπαρ, ένοπλες ομάδες κατάφεραν να εξοντώσουν μια αυτοκινητοπομπή του στρατού των σαφαβιδών και τα οχήματά του" που μετέφεραν σύρους στρατιώτες και "σαμπίχα" (μέλη φιλοκαθεστωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης), αναφέρει η εξτρεμιστική οργάνωση.

Με τον όρο σαφαβίδες, η ISI αποκαλεί τα κρατικά όργανα του Ιράκ και κατ΄επέκταση την κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι σιίτες του Νούρι αλ-Μάλικι, την οποία θεωρεί υποταγμένη στο Ιράν.

Η ενέδρα στήθηκε στις 4 Μαρτίου, μέσα στην έρημο της επαρχίας αυτής, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνίτες. Τα θύματα, τραυματισμένοι σύροι στρατιώτες, είχαν περάσει τα σύνορα στο σημείο διέλευσης Ραμπίγια, στο βόρειο Ιράκ, για να γλιτώσουν από τις σφοδρές μάχες που μαίνονταν με τους αντάρτες στο συριακό έδαφος.

Οι σύροι στρατιώτες είχαν μεταφερθεί από τις ιρακινές αρχές της επαρχίας Νινίβ στη Βαγδάτη. Η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε την επίθεση, ενώ διέσχιζε την επαρχία αλ Ανμπάρ, κατευθυνόμενη στα σύνορα ώστε οι στρατιώτες να επιστρέψουν στη Συρία.

Αμέσως μετά την επίθεση, το ιρανικό υπουργείο Άμυνας είχε κατηγορήσει μια "οργάνωση που είχε εισχωρήσει στο Ιράκ από τη Συρία" ως υπεύθυνη για την επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Seal που σκότωσε τον Λάντεν, δεν έχει σύνταξη και περίθαλψη!

Δωροδόκησε την πολεοδομία ο Μπιν Λάντεν για να φτιάξει το οχυρό του!
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ