Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιράκ: Ο στρατός ανακατέλαβε γέφυρα στρατηγικής σημασίας

06.03.2017 | 08:55
Οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού κατέλαβαν τη γέφυρα αλ-Χουρίγια, καθώς διεξάγεται η επιθετική επιχείρηση για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της πόλης, με την πολεμική υποστήριξη των ΗΠΑ. 

Η γέφυρα αυτή, οδηγεί από τα νότια στο κέντρο της παλιάς πόλης, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δήλωση στρατιωτικού εκπροσώπου στο Reuters. Σύμφωνα με το Iraqinews.com η γέφυρα πρόκειται γα στρατηγικής σημασίας σημείο. Υπάρχουν άλλες 5 γέφυρες οι οπιοίες οδηγούν στην παλιά πόλη.

Mαχητικά αεροσκάφη της διεθνoύς συμμαχίας είχαν βομβαρδίσει τις πέντε γέφυρες στην ανατολική Μοσούλη ώστε να αποτρέψουν τη διαφυγή προς τα δυτικά και να εμποδίσουν τη λήψη προμήθειων από το σημείο αυτό. Ιρακινοί στρατηγοί είπαν την περασμένη εβδομάδα  ότι εγκατέστησαν μια πλωτή γέφυρα ώστε να υπάρχει ένας ενναλακτικός δρόμος για τις δυνάμεις που βρίσκονται ανατολικά της Μοσούλης. 

Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα στη Μοσούλη που έθεσαν υπό τον έλεγχο τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, μετά τον ελέγχο και μιας άλλης γέφυρας που βρίσκεται νοτιότερα, στο πλαίσιο της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης για την ανακατάληψη της Μοσούλης, που άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου.

Το σύνολο των πέντε γεφυρών που διαθέτει η Μοσούλη πάνω από τον ποταμό Τίγρη έχουν καταστραφεί, ενώ ο έλεγχος και η επισκευή τους από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Βαγδάτης, θα ενισχύσει τη διεξαγωγή της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που έχει τη Μοσούλη υπό τον έλεγχό του, από το 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, iraqinews.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ