Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκίτσα για το Ισλάμ που θα σοκάρουν! Μετά τη ταινία,αναμένεται νέος κύκλος αντιδράσεων

18.09.2012 | 22:06
Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo θα δημοσιεύσει στο αυριανό τεύχος του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του, ο γελοιογράφος Σαρμπ.
Τα σχέδια αυτά "θα σοκάρουν όσους θέλουν να σοκαριστούν διαβάζοντας ένα περιοδικό που δεν το διαβάζουν ποτέ", είπε ο Σαρμπ (το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Σεμπαστιάν Σαρμπονιέ), όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι iTele.

Πρόσθεσε ότι τα σκίτσα δεν είναι πιο "προκλητικά" απ' ότι συνήθως. "Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί πρόκληση;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό έσπευσε να δηλώσει ότι αποδοκιμάζει τις "υπερβολές" και ζήτησε απ' όλους να επιδείξουν "υπευθυνότητα".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς από το Κάιρο όπου βρίσκεται ρωτήθηκε για το θέμα και απάντησε ότι ο ίδιος τάσσεται "κατά των προκλήσεων" αλλά υπενθύμισε ότι στη Γαλλία υπάρχει ελευθερία της έκφρασης.

Η μετάδοση, μέσω του Ίντερνετ, αποσπασμάτων της αμερικανικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" η οποία περιγράφει το ισλάμ ως καρκίνωμα, προκάλεσε βίαιες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ