Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ισλαμικό Κράτος": 1.500 αιμοσταγείς εκτελέσεις σε 5 μήνες στη Συρία!

17.11.2014 | 17:25
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει σχεδόν 1.500 ανθρώπους στη Συρία σε διάστημα πέντε μηνών, μετά την ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης ενός χαλιφάτου από την οργάνωση στις περιοχές που ελέγχει, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο «έχει καταμετρήσει 1.429 ανθρώπους που έχουν εκτελεστεί από το ΙΚ μετά την ανακοίνωση για την ίδρυση του χαλιφάτου του τον Ιούνιο», διευκρίνισε ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι, υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μεταξύ των ανθρώπων που εκτελέστηκαν μαζικά ή αποκεφαλίστηκαν από το ΙΚ, οι 879 είναι άμαχοι, εκ των οποίων οι 700 μέλη της φυλής Σαϊτάτ», επιβεβαίωσε ο Άμπντελ Ράχμαν. Η Σαϊτάτ είναι μια μεγάλη σουνιτική φυλή στη Ντέιρ αλ Ζορ, μια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία της Συρίας όπου πολλοί κάτοικοι εξεγέρθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών.

Η φυλή είχε ξεσηκωθεί στα τέλη του Ιουλίου εναντίον του ΙΚ, μετά την παραβίαση μιας συμφωνίας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα: τα μέλη των Σαϊτάτ είχαν υποσχεθεί πως δεν επρόκειτο να αντιταχθούν στους τζιχαντιστές, εάν αυτοί δεν στοχοθετούσαν μέλη της φυλής.

Εξήντα τρεις άνθρωποι που εκτελέστηκαν ανήκαν σε άλλες ομάδες των Σύρων εξεγερμένων ή στο Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πολλοί εξ αυτών αποκεφαλίστηκαν και οι σοροί τους εκτέθηκαν δημοσίως «με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και οι ομάδες που αποφασίζουν να πολεμήσουν ενάντια» στο ΙΚ
Ο αριθμός των Σύρων στρατιωτών που έχουν εκτελεστεί από το ΙΚ ανέρχεται σε 483, ενώ η οργάνωση έχει εκτελέσει και τέσσερα μέλη της που κατηγορούνταν για διαφθορά.

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν τους τελευταίους μήνες μεγάλο αριθμό Σύρων στρατιωτών, αφού κατέλαβαν κυβερνητικές θέσεις στην κεντρική και βόρεια Συρία. Πολλοί εξ αυτών αποκεφαλίστηκαν και οι σοροί τους εκτέθηκαν δημοσίως «με στόχο να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και οι ομάδες που αποφασίζουν να πολεμήσουν ενάντια» στο ΙΚ, επιβεβαίωσε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Εξάλλου οι Σύροι εξεγερμένοι καταγγέλλουν ότι το ΙΚ κρατά εκατοντάδες ομήρους.

Στο μεταξύ οι τζιχαντιστές προειδοποίησαν σήμερα ότι θα αρχίσουν να εκτελούν Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς που κρατούν ομήρους, αν δεν ανακληθούν οι καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη που επιβλήθηκαν σε ισλαμιστές αντάρτες.

«Το Ισλαμικό Κράτος θα αρχίσει να εκτελεί στρατιώτες μέσα σε δύο ώρες, αν δεν ανασταλούν οι καταδίκες εναντίον κρατούμενων», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Future Television ο Ιμπραχίμ Μγέιτ, αδελφός ενός από τους επτά Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς από την μεθοριακή πόλη Άρσαλ που κρατούνται από τους τζιχαντιστές.  Συνολικά 24 στρατιώτες και αστυνομικοί εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από το ΙΚ και το Μέτωπο αλ Νόσρα, αφού αιχμαλωτίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων τον Αύγουστο. Τρεις στρατιώτες έχουν ήδη εκτελεστεί και επτά άλλοι, κυρίως σουνίτες από τον βόρειο Λίβανο, έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ