Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισλαμικό Κράτος: Παραμένουν στις θέσεις τους 1000 μαχητές ακόμα

05.03.2019 | 04:59

Περίπου 200 ​​μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραδόθηκαν μετά από σκληρή ​​μάχη για το τελευταίο κομμάτι της επικράτειας στην ανατολική Συρία, αλλά περίπου 1.000 ενδέχεται να παραμένουν, δήλωσε εκπρόσωπος της συριακής δύναμης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Το σώμα των τζιχαντιστών βρίσκεται σε υποχώρηση στην Baghouz στις όχθες του Ευφράτη, αλλά εξακολουθεί να κρατά απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας κυρίως στα δυτικά και έχει ξεκινήσει αντάρτικο σε άλλες περιοχές όπου έχει χάσει τον έλεγχο.

Η Baghouz, μια περιοχή από χωριά και γεωργικές εκτάσεις, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, είναι το τελευταίο κομμάτι κατοικημένης περιοχής που κατέχει το ΙΚ στην περιοχή ανάμεσα στις δύο χώρες, όπου όπου και ανακήρυξε το χαλιφάτο το 2014.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα ότι επιβράδυναν την επίθεσή τους, επειδή πολλοί πολίτες, που προηγουμένως είχε θεωρηθεί ότι έχουν αποχωρήσει, είχαν παγιδευτεί τελικά στον θύλακα. Δεσμεύτηκαν όμως να τον καταλάβουν σύντομα.

Ένα κονβόι από φορτά κατευθυνόταν στο Baghouz το πρωί και ο Μόσταφα Μπαλί, επικεφαλής του γραφείου πολυμέσων το SDF, δήλωσε ότι περίπου 200 τζιχαντιζτες είχαν διαφύγει μέσα σε μια ομάδα 3000 ανθρώπων που εκκένωσαν την περιοχή, όταν το SDF άνοιξε διάδρομο για να φύγουν.

"Πριν ξεκινήσουν οι συγκρούσεις, θεωρούσαμε ότι υπήρχαν 1.000-1.500 τρομοκράτες. Τις τελευταίες τρεις ημέρες, φυσικά, οι τρομοκράτες είχαν απώλειες και σήμερα περίπου 200 τρομοκράτες παραδόθηκαν, οπότε πιστεύουμε ότι ο αριθμός των τρομοκρατών θα μπορούσε να είναι περίπου 1.000 άτομα, εκτός από τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί μέσα", δήλωσε στο Reuters.

Πηγή: ΜΕΜΟ

 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ