Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισλαμιστές πολιορκούν αποθήκη όπλων στη Συρία

23.10.2013 | 19:32
Οι αντάρτες της αντιπολίτευσης και ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες, που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σφίγγουν τον κλοιό γύρω από μία σημαντική οπλαποθήκη του στρατού στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πολλές μονάδες της ένοπλης αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένων μαχητών που ανήκουν στα ισλαμιστικά κινήματα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε και του Μετώπου Νόσρα —και τα δύο συνδέονται με την Αλ Κάιντα— έχουν καταλάβει θέσεις του στρατού «κοντά σε αποθήκες όπλων πλησίον της κοινότητας Μαχίν», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.


Οι αντάρτες κατέλαβαν επίσης εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη γειτονική πόλη Σαντάντ, πρόσθεσε η ίδια πηγή, που επισήμανε ότι μάχες πραγματοποιούνται επίσης και μεταξύ δυνάμεων της αντιπολίτευσης και των ισλαμιστών.


Οι αντάρτες είχαν εισέλθει τη Δευτέρα στη Σαντάντ, μία πόλη με κυρίως χριστιανικό πληθυσμό, προτού απωθηθούν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία κάνει λόγο για πέντε νεκρούς σήμερα στην πόλη.

«Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για ό,τι μπορεί να συμβεί στην ιστορική αυτή πόλη», δήλωσε ένας επικεφαλής των ανταρτών σχετικά με τη Σαντάντ, μία ιστορική πόλη που κατοικείται επί χιλιετίες πόλης και αναφέρεται στη Βίβλο (ως Σεδάδ).

Στην υπόλοιπη χώρα, οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στη Μουανταμίγια αλ Σαμ, στα νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, που πολιορκείται επί ένα χρόνο από τον στρατό, και η οποία στα τέλη Αυγούστου είχε δεχθεί επίθεση με χημικά. Η αντιπολίτευση και ο ΟΗΕ έχουν ζητήσει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Μέσα στην ίδια τη Δαμασκό, οι αντάρτες έβαλαν με οβίδες κατά του Μπαραμκέ και της πλατείας των Ομεϊαδών, όπου βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτήρια, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν αρκετοί πολίτες, επισήμανε το Παρατηρητήριο. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ