Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ισοδύναμη κόντρα": Στο ΥΠΕΘΑ βγάζουν στη φόρα τα εξοπλιστικά σκάνδαλα Γάλλων-Γερμανών!

15.06.2015 | 16:26
Ο “γαλλογερμανικός” άξονας μπαίνει για τα καλά στο στόχαστρο σ΄ ότι έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έδειξε τις προθέσεις του,σχετικά με τις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων για “ισοδύναμα μέτρα” ,παραπέμποντας σε “αμαρτωλά” εξοπλιστικά προγράμματα της γερμανικής Ραϊμένταλ. Σειρά πήραν οι Γάλλοι με τα ελικόπτερα NH-90! Ο ΥΕΘΑ με ανακοίνωσε που έδωσε στη δημοσιότητα επισημαίνει τα σημεία και τα τέρατα που έχουν βρει οι αδιάφθοροι του ΥΠΕΘΑ στην σύμβαση για τα ελικόπτερα.

Η ανακοίνωση ασχολίαστη:


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος  συναντήθηκε, σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, με την Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΘΑ η οποία διενεργεί έλεγχο σε σχέση με την σύμβαση 034Α/2003 (Προμήθεια Ελικοπτέρων ΝΗ-90). Διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
 
1. Δεν έχει διενεργηθεί ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική Νομοθεσία, με συνέπεια την ακυρότητα της σύμβασης.
 
2. Υφίστανται συμβατικά υλικά και υπηρεσίες οι οποίες δεν υπήχθησαν σε ΦΠΑ, παρότι προβλέπεται ρητώς από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
 
3. Υφίστανται συμβατικά υλικά αξίας περίπου 40.000.000€  για τα οποία δεν έχει παρασχεθεί η προβλεπόμενη από την σύμβαση διακρατική διασφάλιση ποιότητας.
 
4. Από τα προβλεπόμενα με βάση τη σύμβαση πρωτόκολλα ποσοτικής και οριστικής παραλαβής, έχουν απαλειφθεί οι σχετικές παράγραφοι που αφορούν στις δοκιμές και στην έναρξη της περιόδου εγγύησης.
 
5. Για τα 263.009.228€ (40% η προκαταβολή της σύμβασης)
τα οποία εισπράχθηκαν από την εταιρεία NH INDUSTRIES το 2003, δεν έχουν προσκομιστεί στο Ελληνικό Κράτος φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια κλπ)
 
6. Μετά τις ανωτέρω διαπιστώσεις έχει δοθεί εντολή για άμεση ερώτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να γνωμοδοτήσει με σαφήνεια όχι μόνο για τη συνέχιση παραλαβής των υπολοίπων ελικοπτέρων αλλά ακόμα περισσότερο για την νομιμότητα και εγκυρότητα της ίδιας της σύμβασης και τις απορρέουσες από αυτήν συνέπειες. 
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ