Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισπανοί-Πορτογάλοι στρατιωτικοί σε κοινό μέτωπο κατά των περικοπών!

24.09.2012 | 00:27
Οι Στρατιωτικές Επαγγελματικές Ενώσεις (APM’s) της Πορτογαλίας και της Ισπανίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στη Λισαβόνα. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να υιοθετηθούν διάφορες πρωτοβουλίες και κοινές εκδηλώσεις, για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των νομίμων επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων, των στρατιωτικών στις δύο χώρες και τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά.

Επιπλέον, συμφώνησαν να εκφράσουν στα διάφορα κοινωνικά κινήματα την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξη των συναδέλφων στρατιωτικών σε άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκαν μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και συζητήθηκαν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πρέπει από κοινού να παρθούν, όσο το δυνατόν ταχύτερα, στα πλαίσια του Στρατιωτικού Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου (FMMA). Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από όλες τις Ενώσεις στη δημόσια έκφραση της αλληλεγγύης και της υποστήριξης σε όλους τους πολίτες και στις δύο χώρες που υποβάλλονται σε διαρκή λιτότητα και υπόκεινται σε κοινωνικές περικοπές, έτσι ώστε να αισθάνονται, ότι οι στρατιωτικοί συμμερίζονται πλήρως τις ανησυχίες και τα αιτήματά τους.

Μεταξύ των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν επισημαίνουμε τις εξής:     

• Την αναγνώριση των κοινών προβλημάτων των στρατιωτικών, που προκύπτουν από τις ενέργειες των κυβερνήσεων ή άμεσα από τις επιπτώσεις της κρίσης.
• Την αποστολή μηνύματος ότι οι στρατιωτικές αξίες του αλτρουισμού, της ανιδιοτέλειας κλπ., που επιδεικνύουν στην καθημερινή τους εργασία για την εκπλήρωση της αποστολής τους, δεν βλέπουν να αντανακλάται στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και στους τομείς των αμοιβών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών των δύο χωρών.
• Την εκτίμηση ότι είναι ανάγκη ύπαρξης ισχυρών οργανώσεων για τα δικαιώματα των στρατιωτικών (ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς των περιορισμών) και τη στήριξη άλλων συναφών Ενώσεων, στην περιοχή της Μεσογείου, που βρίσκονται σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση.
• Την επεξεργασία κοινού πλαισίου θέσεων και αρχών (μανιφέστο), στο οποίο να περιλαμβάνονται οι ιδέες που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί σε αυτή τη συνάντηση και η υποβολή τους για επικύρωση στο Στρατιωτικό Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Μεσογείου (FMMA), προκειμένου να παρουσιαστούν οι κύριες ευρωπαϊκές πολιτικές και κοινωνικές θέσεις και στις αντίστοιχες χώρες.
•Την έγκριση ενός αρχικού προγράμματος ενεργειών και πρωτοβουλιών για τη δημοσιοποίηση του κοινού πλαισίου θέσεων και αρχών, το οποίο να απαιτεί, την αξιοπρεπή μεταχείριση των στρατιωτικών σε κάθε χώρα.
• Την κοινοποίηση στον Euromil αυτών των πρωτοβουλιών, ζητώντας ταυτόχρονα την υποστήριξή του για την εφαρμογή των παραπάνω.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ