Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17.04.2013 | 10:54

Ισραήλ: Δύο ρουκέτες έπληξαν το Εϊλάτ

Δύο ρουκέτες έπληξαν σήμερα το ισραηλινό θέρετρο Εϊλάτ

Δύο ρουκέτες έπληξαν σήμερα το ισραηλινό θέρετρο Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή καταστροφές, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο δήμαρχος Μέιρ Γιτζχάκ Χαλεβί, οι ρουκέτες που προφανώς εκτοξεύθηκαν από την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, έπεσαν στο ύπαιθρο.

Τελευταία φορά που είχαν πλήξει ρουκέτες το Εϊλάτ ήταν τον Νοέμβριο. Οι επιθέσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί από το Σινά, προκάλεσαν ανησυχία στο Ισραήλ σχετικά με την δραστηριότητα των ενόπλων ισλαμιστών κατά μήκος της μεθορίου με την Αίγυπτο ύστερα από την πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Τον Αύγουστο του 2010, πέντε ρουκέτες που προφανώς εκτοξεύθηκαν από το Σινά, έπεσαν στην περιοχή: οι δύο εξερράγησαν στην Ιορδανία, οι δύο στον Κόλπο της Άκαμπα και η μία στο Εϊλάτ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες έπληξαν και την γειτονική πόλη της Ιορδανίας 'Ακαμπα.

Το Εϊλάτ βρίσκεται στην άκρη του Κόλπου της Άκαμπα, ανάμεσα στην Ιορδανία και την Χερσόνησο του Σινά.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι η Αίγυπτος διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι η ρουκέτα που έπληξε την πόλη Εϊλάτ εκτοξεύθηκε από την Χερσόνησο του Σινά.
"Δεν έχουμε ενημερωθεί για παραβιάσεις κατά μήκος της αιγυπτιακής μεθορίου", δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας.
"Το Σινά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ