Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ισραήλ: Εγκληματίες πολέμου οι ισραηλινοί άραβες βουλευτές της Κνέσετ για τον ΥΠΑΜ

12.12.2017 | 08:17
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν χαρακτήρισε τη Δευτέρα «εγκληματίες πολέμου» βουλευτές ενός κόμματος που έχει εκλέξει Ισραηλινούς Άραβες στη Βουλή του Ισραήλ, την Κνέσετ, μία ημέρα αφού προέτρεψε σε μποϊκοτάζ εναντίον μιας περιοχής στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου πολλοί Ισραηλινοί Άραβες διαδήλωσαν εναντίον της απόφασης του αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Λίμπερμαν έκανε τον χαρακτηρισμό αυτό κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ισραηλινού κοινοβουλίου, που μεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά, για να συζητηθεί η πρόταση μομφής που υπέβαλε η Ενιαία Λίστα, ένας συνασπισμός αραβικών κομμάτων που διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα στην Κνέσετ.

Υποβάλλοντας την πρόταση μομφής, η Χανίν Ζόαμπι, βουλεύτρια της Λίστας, υποστήριξε ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου «θα έπρεπε να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη, διότι είναι εγκληματίας πολέμου».

«Η κατοχή είναι πάντα (...) βίαιη, παράνομη και η βάση για (να διαπράττονται) εγκλήματα πολέμου», επιχειρηματολόγησε η ίδια, αναφερόμενη στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ τα τελευταία 50 χρόνια.«Όλοι εσείς, στην Ενιαία Λίστα, εσείς είσαστε οι εγκληματίες πολέμου», της απάντησε ο Λίμπερμαν, απευθυνόμενος προς τα μέλη της συμμαχίας που έχει αναδείξει δώδεκα άραβες βουλευτές και έναν εβραίο.

«Εκμεταλλεύεστε τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα που σας δίνει ένα δημοκρατικό κράτος για να μας καταστρέψετε από μέσα», συνέχισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.«Είσαστε εδώ από λάθος και θα έρθει ο καιρός που δεν θα είσαστε πια εδώ», διεμήνυσε επίσης ο δεξιός εθνικιστής Λίμπερμαν.

Οι Ισραηλινοί Άραβες είναι απόγονοι των Παλαιστίνιων που παρέμειναν στα εδάφη τους μετά τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948. Έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα κι αποτελούν το 17,5% του πληθυσμού του Ισραήλ.Ο Λίμπερμαν προέτρεψε την Κυριακή να επιβληθεί οικονομικός αποκλεισμός στην περιοχή Ουάντι Άρα (βόρεια), όπου, κατά την αστυνομία, Ισραηλινοί Άραβες πέταξαν πέτρες εναντίον αυτοκινήτων κι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτοί που διαδηλώνουν στο Ισραήλ, κρατώντας τα λάβαρα της (σιιτικής οργάνωσης) Χεζμπολάχ (του Λιβάνου), της Χαμάς και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δεν ανήκουν στο κράτος του Ισραήλ», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ