Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15.03.2013 | 10:36

Ισραήλ: Ετοιμη η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι κεντροδεξιοί και εθνικιστές εταίροι του ξεπέρασαν της τελευταίες διαφωνίες τους στη διάρκεια της νύχτας και μέσα στην ημέρα αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του κόμματος Γες Ατίντ, και ο Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής της Εβραϊκής Εστίας, απαρνήθηκαν τη θέση του "αντιπροέδρου της κυβέρνησης", θέμα που είχε καθυστερήσει την επικύρωση της συμφωνίας με τον Νετανιάχου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης θα υπογραφεί πριν από την αργία του Σαββάτου, το απόγευμα σήμερα.

Οι ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού θα παρουσιάσουν την συμφωνία στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Δευτέρα, μόλις 48 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως αποκαλύπτουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα σημαντικά υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας δόθηκαν στο κόμμα του Γιαΐρ Λαπίντ.

Η Εβραϊκή Εστία του Ναφτάλι Μπένετ παίρνει τα υπουργεία Εμπορίου και Βιομηχανίας και Οικισμών.

Πάντα σύμφωνα με τα ισραηλινά μμε, ο ίδιος ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη για κατάχρηση εμπιστοσύνης του απερχόμενου υπουργού Αβίγκντορ Λίμπερμαν, εκλογικού του εταίρου και ηγέτη του κόμματος Ισραέλ Μπεϊτέινου (Ισραήλ, το Σπίτι μας).

Οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών θα προέρχονται επίσης από το Λικούντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ: Τα κόμματα με τις μεγαλύτερες πιθανότητες

ΙΣΡΑΗΛ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Το αποτέλεσμά τους διεθνής παρέμβαση.Άρθρο του Χ.ΚΑΠΟΥΤΣΗ

ΒΙΝΤΕΟ: "Το Ισραήλ σταθερός εταίρος της Ελλάδας"


Έλληνες ήρωες τίμησε η Ισραηλινή πρεσβεία
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ