Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ισραήλ απάντησε με βομβαρδισμό του αρχηγείου της Χαμάς,στις ρουκέτες κατά Ιερουσαλήμ.ΒΙΝΤΕΟ

17.11.2012 | 07:00
Το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ισλαμικής οργάνωσης υπό τον έλεγχό της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.
"Το αρχηγείο της κυβέρνησης αποτέλεσε στόχο τεσσάρων πληγμάτων και η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της σήμερα, τέταρτη ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού αυτού εδάφους. Το κτίριο υπέστη σημαντικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εναλλακτικές δυνατότητες για την «αποκλιμάκωση» της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
 
 
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ομπάμα «επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τα εδάφη του και εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους Ισραηλινών και Παλαιστινίων αμάχων».
 
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση προς τον πρόεδρο και τον αμερικανικό λαό για την επένδυση των ΗΠΑ στο σύστημα εναέριας άμυνας Άιρον Ντομ, που εξουδετέρωσε αποτελεσματικά εκατοντάδες εισερχόμενους πυραύλους που προέρχονταν από τη Γάζα». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ