Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03.07.2012 | 12:27

Ισραήλ: Ανέγερση στρατιωτικής ακαδημίας στο Όρος των Ελαιών

To ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για την ανέγερση μιας στρατιωτικής ακαδημίας για ισραηλινούς αξιωματικούς στο Όρος των Ελαιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

To ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το πράσινο φως για την ανέγερση μιας στρατιωτικής ακαδημίας για ισραηλινούς αξιωματικούς στο Όρος των Ελαιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.

"Το σχέδιο κατασκευής μιας ακαδημίας εθνικής άμυνας στην Ιερουσαλήμ ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα από την επιτροπή σχεδιασμού του δήμου της Ιερουσαλήμ και μια ακόμη επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών το επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα", διευκρίνισε ο Πέπε Αλάλου, δημοτικός σύμβουλος της αριστερής αντιπολίτευσης.

Το κοινό διαθέτει στο εξής προθεσμία 60 ημερών για να προσφύγει στο υπουργείο Εσωτερικών κατά της ανέγερσης αυτής πριν από την οριστική έγκριση του σχεδίου."Μικρή πιθανότητα υπάρχει να γίνει δεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών μια τέτοια προσφυγή, καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστηρίζει το σχέδιο αυτό", τόνισε ο Ντάνιελ Σάιντερμαν, διευθυντής της Terrestrial Jerusalem, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρακολουθεί την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην προσαρτημένη ανατολική Ιερουσαλήμ.

Για τον Πέπε Αλάλου, η μεταφορά αυτής της στρατιωτικής ακαδημίας από το κεντροδυτικό Ισραήλ βορείως του Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται σήμερα, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, συνιστά μια "πρόκληση που θα φέρει ένα νέο πλήγμα σε κάθε πιθανότητα έναρξης διαλόγου (με τους Παλαιστίνιους) για το μέλλον της πόλης αυτής".

"Θα ήταν καλύτερα να ανεγερθεί ένα σχολείο σε αυτή τη θέση παρά μια στρατιωτική ακαδημία", πρόσθεσε ο δημοτικός σύμβουλος.
Ο Σάιντερμαν, από την πλευρά του, κατήγγειλε την επιλογή ενός "ιερού τόπου όπως το Όρος των Ελαιών για την ανέγερση μιας στρατιωτικής ακαδημίας, κάτι που θα προκαλέσει την αντίδραση των χριστιανικών εκκλησιών, ακόμη και αυτών που διάκεινται ευνοϊκότερα απέναντι στο Ισραήλ".

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το γεγονός ότι αυτή η μελλοντική ακαδημία θα εδρεύει στην ανατολική Ιερουσαλήμ, της οποίας η προσάρτηση από το Ισραήλ δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα, θα προκαλέσει ένα μποϊκοτάζ των ξένων στρατιωτικών. "Ούτε ένας από αυτούς δεν θα πατήσει το πόδι του, ενώ η πρωτοβουλία αυτή θα απομονώσει περισσότερο το Ισραήλ", τόνισε.

Η εφημερίδα Jerusalem Post διευκρινίζει ότι το κτίριο θα έχει επιφάνεια 42.000 τ.μ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ ζήτησε δάνειο από το ΔΝΤ για την Παλαιστινιακή Αρχή!
"Πως θα λύσουμε το θέμα του Ιράν; Ας το αφήσουμε να φτιάξει βόμβα".Μια προωθημένη άποψη

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ