Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Ο πόλεμος στη Γάζα στοίχισε 2,5 δισ. δολάρια στις ένοπλες δυνάμεις

03.09.2014 | 10:48
Το άμεσο κόστος για τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ανήλθε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,9 δισ. ευρώ) ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιααλόν.

"Οι δαπάνες της επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή—οι στρατιωτικές, οι άμεσες δαπάνες— ξεπερνούν τα 9 δισ. σέκελ" είπε ο υπουργός σε ένα οικονομικό συνέδριο στο Τελ-Αβίβ. "Χτυπήσαμε περισσότερους από 6.000 στόχους και από αυτούς οι 5.000 επλήγησαν από την αεροπορία και περίπου 900 από την ξηρά και τη θάλασσα", πρόσθεσε.

Παρά το εύρος της επιχείρησης ο Γιααλόν παραδέχτηκε ότι οι ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα διαθέτουν ακόμη ένα οπλοστάσιο που δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο. "Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες, είχαν 10.000 πυραύλους στην αρχή της επιχείρησης. Σήμερα τους έχει μείνει το ένα πέμπτο, αυτό όμως σημαίνει ότι έχουν 2.000 πυραύλους", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Γιααλόν, κάθε αναχαίτιση πυραύλου από το αμυντικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος (Iron dome) του Ισραήλ στοιχίζει 100.000 δολάρια (περίπου 76.000 ευρώ).

Την Κυριακή η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να αντιμετωπιστεί το κόστος του πολέμου. Από τις περικοπές εξαιρείται πάντως ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη: Χαμάς- Ισραήλ ηττημένοι και οι δυο στον πιο αιματηρό πόλεμο που βίωσε η Γάζα


Διπλωματικές πιέσεις οδήγησαν σε μόνιμη εκεχειρία στη Γάζα !

Η αλήθεια για τις σήραγγες της Γάζας - ΒΙΝΤΕΟ


"Το Ισραήλ ψάχνει σύστημα - αντίδοτο για τα τούνελ της Χαμάς" - Αποκαλυπτική συνέντευξη 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ