Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

17.07.2014 | 10:33
Η πεντάωρη ανθρωπιστική "παύση" των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τέθηκε σε εφαρμογή στις 10.00 σήμερα, δέκατη ημέρα της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να δοθεί ένα χρονικό περιθώριο στους παγιδευμένους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα να έχουν πρόσβαση σε προμήθειες και ιατρική φροντίδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ολιγόωρη αυτή κατάπαυση του πυρός έπειτα από πρόταση των Ηνωμένων Εθνών, όμως το Ισραήλ προειδοποίησε ότι "εάν η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλευθούν αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο, θα απαντήσει σθεναρά".

Χθες, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες κατά του παλαιστινιακού εδάφους, έπειτα από την αποτυχία της μεσολαβητικής προσπάθειας της Αιγύπτου για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Η αιγυπτιακή πρόταση έγινε δεκτή από το Ισραήλ, αλλά απορρίφθηκε από τη Χαμάς.

Τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά του χθεσινούς βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους 8 παιδιά. Τέσσερα από τα παιδιά σκοτώθηκαν στην παραλία της πόλης της Γάζας, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν καλύβα ψαρά. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στόχος ήταν θέση της Χαμάς και ότι ερευνά το περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινοί κομάντος μπήκαν στη Γάζα

Ισραήλ-Παλαιστίνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

"Πόλεμος" Ερντογάν - Ισραήλ - Αποκάλεσε Χίτλερ ισραηλινή πολιτικό


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ