Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Ανακάλυψαν υπόγεια σήραγγα που οδηγεί στην Γάζα

14.10.2013 | 13:35

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε πλήρη επίδειξη προς τα ΜΜΕ, της «σήραγγας τρομοκρατίας», όπως την αποκαλούν οι ισραηλινές αρχές και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων euronews.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, πρόκειται για «εξαιρετικά προηγμένη σήραγγα» μήκους 1,7 χιλιομέτρου, που ξεκινά από τη λωρίδα της Γάζας και καταλήγει στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία, αφου οι ισραηλινές αρχές θεωρούν ότι ετοιμαζόταν επίθεση εξτρεμιστικών στοιχείων.

«Εξαίρω τους στρατιώτες, των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, που ανακάλυψαν τη σήραγγα από τη Γάζα. Μέρος της πολιτικής μας είναι και η ισχυρή δράση κατά της τρομοκρατίας. Τόσο στην αποτροπή και στην συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά και στην προληπτική, υπεύθυνη δράση, όπως πρόσφατα με τους Πυλώνες της Άμυνας στη Γάζα» επεσήμανε κατά την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.

Αλλά και στο πέρασμα της Ράφα, στην αιγυπτιακή πλευρά, εντοπίστηκε κτίριο, απ’ όπου ξεκινούσε άλλη σήραγγα, για τη Γάζα.
Οι αιγυπτιακές αρχές το ανατίναξαν. Μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, το Κάιρο δεν αποτελεί πλέον πόλο στήριξης της Χαμάς που διοικεί τη Γάζα.Μάλιστα η νέα ηγεσία κατηγορεί της Χαμάς, ότι τροφοδοτεί εξτρεμιστές ισλαμιστές για επιθέσεις κυρίως στη χερσόνησο του Σινά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20 F 15 του Ισραήλ και 12 ελληνικά F 16 η αιτία της "τουρκικής τσάρκας'

ΒΙΝΤΕΟ: Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Ισραήλ με V-22

Ισραήλ: Δικάζουν παιδιά σε στρατιωτικά δικαστήρια!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ