Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05.07.2012 | 13:10

Ισραήλ: Eργασίες κατασκευής διαχωριστικού τείχους!

Ο ισραηλινός στρατός θα επαναλάβει τις προσεχείς εβδομάδες τις εργασίες κατασκευής του διαχωριστικού τείχους που το Ισραήλ ανεγείρει γύρω από τη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός θα επαναλάβει τις προσεχείς εβδομάδες τις εργασίες κατασκευής του διαχωριστικού τείχους που το Ισραήλ ανεγείρει γύρω από τη Δυτική Όχθη, οι οποίες έχουν διακοπεί τα τελευταία πέντε χρόνια, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματικού.

Αρχικά οι εργασίες θα επαναληφθούν γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς στον τομέα Γκους Ετζιόν κοντά στη Βηθλεέμ. Του χρόνου η κατασκευή θα επεκταθεί γύρω από το Μάαλε Αντουμίμ, έναν από τους μεγαλύτερους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη που βρίσκεται στην ανατολική Ιερουσαλήμ διευκρίνισε ο στρατηγός Οφερ Χίντι.

Ο αξιωματικός αυτός που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του τείχους έδωσε τις συγκεκριμένες διευκρινίσεις κατά την ακρόαση ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, της ανώτατης δικαστικής αρχής στο Ισραήλ, που εξέδωσε εντολή αρκετές φορές στο παρελθόν να τροποποιηθεί τη διάταξη του τείχους, ύστερα από τις προσφυγές των Παλαιστινίων.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι εργασίες διακόπηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια συνεπεία "δημοσιονομικών προβλημάτων" και της αύξησης των προσφυγών που κατέθεσαν οι Παλαιστίνιοι. Η εφημερίδα Yediot Aharanot υπογραμμίζει από την πλευρά της ότι το πάγωμα της κατασκευής του τείχους οφείλεται στις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας και ότι οι ισραηλινοί αξιωματούχοι αναμένουν διεθνείς επικρίσεις μετά την επανάληψη των εργασιών.
Εκπρόσωπος του στρατού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Η ανέγερση του ισραηλινού τείχους, που καταπατά έδαφος της Δυτικής Όχθης, άρχισε το 2002 έπειτα από ένα κύμα παλαιστινιακών επιθέσεων. Τουλάχιστον 400 χλμ. από τα συνολικά σχεδόν 760 χλμ. του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη αποτελείται από φράχτες εξοπλισμένους ηλεκτρονικά με ανιχνευτήρες, αγκαθωτό συρματόπλεγμα και πλάκες τσιμέντου που φτάνουν τα οκτώ μέτρα ύψος, έχουν ολοκληρωθεί. Σε μια απόφαση της 9ης Ιουλίου 2004, το Διεθνές Δικαστήριο έκρινε παράνομη την κατασκευή του και ζήτησε την κατεδάφισή του, όπως και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα "τείχη του Ισραήλ".Βίντεο
73 χρόνια αντιστέκεται. Η ιστορία του Αγίντ που αρνείται να παραχωρήσει τη γη του στο Ισραήλ.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ