Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ-Χαμάς. Κανείς δεν κάνει πίσω

15.11.2012 | 18:23
Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ καταδίκασε σήμερα τη δολοφονία του επικεφαλής του ένοπλου σκέλους της παλαιστινιακής αυτής οργάνωσης, Άχμεντ αλ Τζααμπάρι, και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της "αντίστασης" κατά του Ισραήλ μετά την επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η χώρα αυτή εναντίον των Παλαιστίνιων μαχητών στη Γάζα.


"Άνδρες και γυναίκες στην Παλαιστίνη, θα συνεχίσουμε την αντίσταση", δήλωσε ο Μεσάαλ σε διάσκεψη στην οποία μετέχουν ισλαμιστές Σουδανοί στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ.

Το Ισραήλ δεν θα κερδίσει ποτέ στη Γάζα, σύμφωνα με τον ίδιο. "Ο εχθρός αυτός είναι αδύναμος και δεν μπορεί να κερδίσει στη Γάζα", σημείωσε.

Παράλληλα ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που εξαπολύθηκε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατά τη δεύτερη ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης κατά των ενόπλων οργανώσεων στην περιοχή αυτή, ανακοίνωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή.

Ένας 60χρονος σκοτώθηκε από επιδρομή στην Μπέιτ Λάχια ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κούντρα, την ώρα που οι νοσοκομειακές πηγές γνωστοποιούσαν το θάνατο ενός παιδιού που υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί, ανεβάζοντας σε 15 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από χθες και σε άνω των 150 τον αριθμό των τραυματιών.Στο μεταξύ η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε σήμερα από το Στρασβούργο την "έντονη ανησυχία" της "για την αναζωπύρωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας".

"Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βλέπει παθητικά αυτό που προαναγγέλλεται ως μια νέα τραγωδία σε μεγάλη κλίμακα. Ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι να πει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, όπως βιάζονται πολλοί να κάνουν, αλλά να ενθαρρύνει τον διάλογο και μια λύση που δεν θα στηρίζεται στη βία και στον πόλεμο", δήλωσε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Μινιόν.

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει "αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση, το βαρύτερο τίμημα της οποίας θα πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ