Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραηλινός πύραυλος κατέρριψε συριακό αεροσκάφος

23.09.2014 | 10:16
Πρώτη Δημοσίευση: 10:16
Τελευταία Ενημέρωση: 11:12


Ισραηλινός πύραυλος Patriot κατέρριψε σήμερα συριακό αεροσκάφος, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από το Ισραήλ
, πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο στρατός, χωρίς να αναφερθεί στον τύπο του αεροσκάφους που κατερρίφθη.

"Πριν από λίγα λεπτά, ένα συριακό αεροσκάφος παραβίασε τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αναχαίτισαν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Οι συνθήκες του περιστατικού εξετάζονται", αναφέρει στρατιωτική ανακοίνωση.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι επρόκειτο για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MiG-21, το οποίο κατερρίφθη πάνω από τα υπό ισραηλινή κατοχή Υψίπεδα του Γκολάν, όπου έχουν εξαπλωθεί οι συγκρούσεις από τον εμφύλιο στη Συρία. Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ενδεχομένως να πρόκειται για συριακό μαχητικό.

Επιπλέον η Συρία επιβεβαίωσε την κατάρριψη του συριακού μαχητικού από το Ισραήλ--το πρώτο τέτοιο περιστατικό εδώ και 30 χρόνια--χαρακτηρίζοντάς την επιθετική πράξη.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επικαλέστηκε στρατιωτική πηγή, σύμφωνα με την οποία η κατάρριψη του αεροσκάφους, που συμπίπτει με τις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σημειώθηκε "στο πλαίσιο της (ισραηλινής) υποστήριξης του τρομοκρατικού (Ισλαμικού Κράτους) και του Μετώπου αλ Νόσρα (σ.σ της οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία και προειδοποιεί τον Άσαντ

Συρία: Ο στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση εναντίον των τζιχαντιστών
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ