Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Αν επιτεθούν στο Τελ Αβίβ, θα χτυπήσουμε την Τεχεράνη

26.04.2018 | 13:27
Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Άβιγκντορ Λιμπερμαν (Avigdor Lieberman), απείλησε ανοιχτά το Ιράν πως το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί το ολοένα και αυξανόμενο στρατιωτικό αποτύπωμα της Τεχεράνης στη Συρία.

 

"Θα καταστρέψουμε κάθε στρατιωτική εγκατάσταση που επιχηρεί να δημιουργήσει το Ιράν στην Συρία. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, με οποιοδήποτε κόστος. Δεχόμαστε πολλές απειλές. Αν επιτεθούν στο Τελ Αβίβ, θα χτυπήσουμε την Τεχεράνη." δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας,Avigdor Lieberman, σε σπάνια συνετευξη του σε σαουδαραβική εφημερίδα. Επιπροσθέτως, ο Λίμπερμαν δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ το Ιράν μεταφέρει εξελιγμένα οπλικά συστήματα κοντά στα ηψίπεδα του Γκολάν.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού αποτελούν μια ρητή ισραηλινή απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης εντός της ιρανικής επικράτειας άνευ προηγουμένου. Η αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει κλιμακωθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό. Στις 10 Φεβρουαρίου, το Ισραήλ κατέρριψε ένα Ιρανικό οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε από συριακή βάση. Στη συνέχεια το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση εναντίον της συριακής αεράμυνας κατά την οποία ένα από τα ισραηλινά F-16 καταρρίφθηκε. Στις 9 Απριλίου, επτά Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης σκοτώθηκαν από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε μια συριακή βάση.

Ο Ισραηλινός Υπουργός, επιπροσθέτως, αναφέρθηκε θετικά και στις εν εξελίξει προσπάθειες βελτίωσεις των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και αρκετών αραβικών χωρών. 

Πληροφορίες από ynetnews.com και ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ