Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιστορική ανακάλυψη εκκλησίας στην Καππαδοκία

26.01.2016 | 06:49
Η γη της Καππαδοκίας κρατούσε κρυμμένο αυτό το μυστικό της Ορθοδοξίας για πολλά χρόνια.

Η αρχαιολογική σκαπάνη στη Νεάπολη (Nevşehir ) της Τουρκίας έφερε στο φως μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη για την Ορθοδοξία.

Μια εκκλησία που όμοιά της δεν υπάρχει, καθώς οι τοιχογραφίες της είναι μοναδικές και εξαιρετικά διατηρημένες. Σύμφωνα με τη χρονολόγηση που δίνουν οι αρχαιολόγοι η εκκλησία χτίστηκε τον 5ο αιώνα μΧ και το μεγαλύτερο μέρος της ήταν υπόγειο γι αυτό και οι τοιχογραφίες με τα ζωηρά χρώματα διατηρήθηκαν σε άριστη κατάσταση. Υπάρχουν εικόνες που δείχνουν ψάρια να φεύγουν από τα χέρια του Χριστού, την ανάληψη του Ιησού στους ουρανούς καθώς και τις κακές ψυχές να σκοτώνονται.

Υπάρχουν συναρπαστικές παραστάσεις, όπως τα ψάρια πέφτουν από το χέρι του Ιησού Χριστού, τον υψώνονται στον ουρανό, και οι κακές ψυχές που σκοτώνονται.Υπάρχουν ωστόσο και προβλήματα, καθώς οι πιο λεπτοί τοίχοι της εκκλησίας δεν άντεξαν το χιόνι και τη βροχή και έχουν καταστραφεί. Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να κάνουν την αποκατάσταση.

Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς προσπαθούν να ενώσουν το παζλ των εικόνων που είχε πέσει λόγω των καταστροφών. Μάλιστα, για να μην προκληθούν ζημιές λόγω της υγρασίας που επικρατεί αυτή την περίοδο στην περιοχή, αποφάσισαν να αρχίσουν και πάλι τις εργασίες τους τον χειμώνα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ