Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Αυξήθηκαν 12% οι αφίξεις μεταναστών τον Ιούλιο

12.08.2016 | 16:00
 Περισσότεροι από 25.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία τον Ιούλιο, 12% περισσότεροι απ' ό,τι την ίδια περυσινή περίοδο, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που διέσχισαν τη Μεσόγειο από τη Βόρεια Αφρική ήταν Νιγηριανοί και Ερυθραίοι, διευκρίνισε η Frontex. Ο αριθμός των μεταναστών που έφθασαν στη διάρκεια της περιόδου από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο παρέμεινε σταθερός σε σχέση με πέρυσι στις 95.000.

Η Frontex πρόσθεσε πως η ποιότητα των σκαφών που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να μεταφέρουν τους μετανάστες επιδεινώνεται.

"Τους τελευταίους μήνες, τα τέσσερα από τα πέντε σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν ήταν λαστιχένιες βάρκες κακής ποιότητας", ανέφερε η Frontex σε ανακοίνωσή της.
"Πολλοί από τους μετανάστες είπαν πως τους εξανάγκασαν διά της βίας να μπουν μέσα σε μικρά φουσκωτά και μικρά ξύλινα σκάφη παρόλο που φοβούνταν για τη ζωή τους".

Οι αφίξεις μεταναστών στην ΕΕ μέσω της Ελλάδας ήταν περίπου 97% λιγότερες φέτος τον Ιούλιο απ' ό,τι πέρυσι, κυρίως λόγω της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία για τον περιορισμό της μεταναστευτικής ροής. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ