Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κοτταρέλλι

28.05.2018 | 18:44
Μια εξέλιξη αναμενόμενη. Η βυθισμένη στο πολιτικό χάος Ιταλία έχει από το μεσημέρι της Δευτέρας (28.05.2018) νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό. Και αυτός δεν είναι άλλος από το τεχνοκράτη και επί 25 χρόνια στέλεχος στο ΔΝΤ, Κάρλο Κοτταρέλλι.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας τον δέχτηκε στο προεδρικό Μέγαρο για να του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών. «Ο πρόεδρος Ματαρέλα δέχθηκε τον δρα Κοταρέλι, από τον οποίο ζήτησε να σχηματίσει κυβέρνηση», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας της προεδρίας Ούγκο Ζαμπέτι μετά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες.

Εκλογές το 2019 ή… το φθινόπωρο

Αφού αποδέχτηκε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο Κοτταρέλλι εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους για δηλώσεις. Είπε πως η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι ουδέτερη και θα δουλέψει για το καλό της Ιταλίας. Αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, θα περάσει τον νέο προϋπολογισμό και μετά θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το αργότερο στις αρχές του 2019 είπε επίσης. Αν όμως η κυβέρνηση καταψηφιστεί, οι κάλπες θα στηθούν μετά το καλοκαίρι.

Περισσότερα στο newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ