Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιβοτζίμα: Η φωτογραφία που έμεινε στην αιωνιότητα!

19.02.2014 | 00:23
Η φωτογραφία είναι πασίγνωστη και αν δεν έχετε δει την πρωτότυπη ,σίγουρα θα έχετε δει την σκηνή σε κάποια αμερικανική ταινία.
Η ιστορική εικόνα έγινε φωτογραφία σπό τον Joe Rosenthal ο οποίος και κατάφερε να “παγώσει” τη στιγμή που έξι Αμερικανοί στρατιώτες υψώνουν την Αμερικανική σημαία για δεύτερη φορά στο βουνό Suribachi, την πέμπτη μέρα της μάχης της Ιβοτζίμα.
Η μάχη στο νησί Ιβο Τζίμα άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου 1945 και ολοκληρώθηκε επτά μέρες αργότερα. Κατά τη διάρκειά της, οι ΗΠΑ πολέμησαν και κατάφεραν να κατακτήσουν το ομώνυμο νησί από τους Ιάπωνες. Οι σκηνές μάχης που διαδραματίστηκαν, ήταν από τις πιο λυσσαλέες που δόθηκαν μέχρι τότε στο πλαίσιο του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιχείρηση «Αποσύνδεση» όπως ονομάστηκε, αποσκοπούσε στο να κατακτήσουν οι ΗΠΑ το στρατηγικής σημασίας νησί Ιβο Τζίμα.

Αυτή η επίθεση ήταν η πρώτη που έγινε από αμερικανικές δυνάμεις σε ιαπωνικά εδάφη, τα οποία και υπερασπίστηκαν με μεγάλη ένταση τα ιαπωνικά στρατεύματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 22.000 ιάπωνες στρατιώτες που βρέθηκαν στο ξεκίνημα της μάχης, οι 20.000 σκοτώθηκαν, ενώ 216 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ