Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14.02.2013 | 13:12

Ιωάννινα: 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης

Με σειρά εκθέσεων, με σπάνιο φωτογραφικό και άλλο υλικό, γιορτάζουν - μεταξύ άλλων - τα Ιωάννινα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή τους

Με σειρά εκθέσεων, με σπάνιο φωτογραφικό και άλλο υλικό, γιορτάζουν - μεταξύ άλλων - τα Ιωάννινα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή τους. Μία από τις εκθέσεις αυτές, με θέμα "Από τον επίσημο εορτασμό της 21ης Φεβρουαρίου (1975-2012), με τον φακό του Γιάννη Μπράτη" εγκαινιάστηκε, χθες το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο "Κώστας Φρόντζος". Την έκθεση διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.

Με τον φακό του, ο γνωστός φωτογράφος της πόλης των Ιωαννίνων Γιάννης Μπράτης αποτυπώσε εικόνες από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Ηπείρου, από το 1975 έως σήμερα, θυμίζοντας στιγμές και προσωπικότητες που συμμετείχαν κάθε φορά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Έκθεση φωτογραφίας στα Παλιά Σφαγεία, από το αρχείο του Π. Πουλίδη, η οποία εγκανιάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου, διοργάνωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ιωαννίνων της ΕΡΑ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μουσείου -Αρχείου της ΕΡΤ και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Στο πλαίσιο της εκθεσης γίνονται και προβολές ταινιών για τα σχολεία της Ηπείρου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, αύριο θα γίνουν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων που διοργανώνει η 8η Μεραρχία Πεζικού, με θέματα "Οι ζωγράφοι των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913" και "Η απελευθέρωση της Ηπείρου 1912-13", στη Λέσχη Αξιωματικών φρουράς Ιωαννίνων.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ