Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωάννης Ανδρεαδάκης: Ο τελευταίος ήρωας του Καπετάν Σατανά

20.10.2017 | 11:34
Ένας πραγματικός ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, ο τελευταίος ένοπλος αγωνιστής της ομάδας του καπετάν Σατανά, ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών.

Ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης γεννήθηκε στις 20 - 10 - 1922 στον Κρουσώνα και κηδεύεται σήμερα ανήμερα των γενεθλίων του στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας του Κρουσώνα στις 3 το μεσημέρι.

Πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης μαζί με τον πατέρα του ,που ήταν εθελοντής στους βαλκανικούς πολέμους με πολλά μετάλλια. Στην περιοχή Τσαλικάκι - Εσταυρωμένος στη Μάχη τη Κρήτης πολέμησαν Κρουσανιώτες με Επικεφαλής τον καπετάν Σατανά.

Καπετάν Σατανάς: Μια θρυλική μορφή της Εθνικής Αντίστασης - ΦΩΤΟΜετά την κατάληψη της Κρήτης το σπίτι του λεηλατήθηκε από τους Γερμανούς. Ο πατέρας του συνελήφθη και ήταν δυο χρόνια στη φυλακή. Συνελήφθη και ο ίδιος και ενώ τον πήγαιναν για εκτέλεση κατάφερε να δραπετεύσει και συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του Σατανά συμμετέχοντας σε πολλές επικίνδυνες αποστολές. Στις αρχές του Ιούνη του 1943 ένα μεγάλο μέρος του ένοπλου τμήματος της οργάνωσης αναχώρησε από την παραλία του Αγίου Σάββα για την Αίγυπτο. Εκεί 15 Ιουνίου 1943 κατετάγη στον Ελληνικό Στρατό και την ταξιαρχία του Ρίμινι. 

Πηγή: http://www.cretalive.gr/crete/

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ