Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΣ

Ηχηρή "αποχώρηση" από το Γενικό Επιτελείο Στρατού

16.03.2018 | 17:08
Από τη δίνη μιας ηχηρής...πλην όμως αναμενόμενης "αποχώρησης" παρασύρεται το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αυτή δεν είναι άλλη από την μετακίνηση του Ταξίαρχου Νικόλαου Φανιού, ο οποίος μετά την προαγωγή του, στις έκτακτες κρίσεις του 2018, τοποθετήθηκε Διοικητής της Ταξιαρχίας Διαβιβάσεων του Γ' Σώματος Στρατού/NRDC GR.

Ο Ταξίαρχος Νικόλαος Φανιός παρέδωσε τα καθηκόντα του εκπροσώπου τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον Συνταγματάρχη (ΤΘ)Μιχάλη Ψαρομιχαλάκη, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή. Ο κ. Στεφανής έριξε "κεραυνούς" για το έργο που αφήνει πίσω του ο Ταξίαρχος Φανιός αλλά και για την νέα ειδική αποστολή που αναλαμβάνει ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Ψαρομιχαλάκης. 

Σε κάθε περίπτωση όπως αποδεικνύουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ακόμη και εκείνα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στις τάξεις των παραβρισκόμενων στρατιωτικών συντακτών,  τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Από τη μια "ανακούφιση" για την αποχώρηση  του Ταξίαρχου Φανιού από την άλλη "σκεπτικισμός" για την ανάληψη του "νευραλγικού χαρτοφυλακίου" από τον Συνταγματάρχη Ψαρομιχαλάκη. 

Υ.Γ.: Ουδείς από το OnAlert, πόσω μάλλον ο υπογράφων, πέραν της σκωπτικής διάθεσης του κομματιού, που πιθανώς να μην γίνεται αντιληπτή, θα στόχευε, έστω κεκαλυμμένα, εναντίον οποιουδήποτε αξιωματικού, από όποιον κλάδο κι αν προέρχεται. Ακόμη και αν το αντικείμενο ήταν η κριτική, σίγουρα όχι η ονομαστική στοχοποίηση. Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση στον αποχαιρετισμό ενός καθημερινού συνεργάτη και το καλοσώρισμα στον αντικαταστάτη του. Η ευχή από καρδιάς είναι καλή δύναμη και στους δυο. 

Γιώργος Δ. Παπακωνσταντίνου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ